שאלב בנושא דרכי הרדמה. מקווה שזה מקום טוב לשאול

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

04/04/2020 | 19:55 | מאת: נעמי

שלום רב ושבוע טוב פרופ יקר, אתה היחידי שתוכל לשפוך קצת אור על מצבינו. אני פונה אלייך בשם רוב הרחוב. בשל המצב הככ עצוב של הקורונה, אנשים רעים מנצלים את זה שהם עם מסיכה וככה לא ניתן לזהות את פניהם במצלימות הבניין. בדירה לידי בוצעה פריצה ובעלי הבית לא הרגישו בכלל. זה ממש מוזר ולא הגיוני כי הבית יחסית קטן. ראיתי שבעבר נשאלו כאן שאלות על חומרי הרדמה באויר וחומרי הרדמה בנשימה. כתבת שאין מספיק ראיות ובדיקות על כך. בבקשה פרופ , אתה היחיד שיכול לענות לי על דבר כזה כי אין מספיק חומר על זה באינטרנט או בפורומים אחרים. האם יש דבר כזה שירדימו אדם עד כדי איבוד הכרה בעזרת חומרים כאלה , לדוגמא יקרבו חומר הרדמה לנשימה לאף או לפה, וזה יגרום לאדם לאבד את הכרתו? או רק ירדים אותו? בטח חומר כזה צריך ממש להצמיד אותו לאף אני צודקת? ( ראיתי שכתבת שלגבי חומר הרדמה באויר זה יותר נמצא אצל גורמים צבאיים) האם אחרי שיקום אדם "שהורדם", זה הגיוני שיקום בלי תחושות הרדמה כלל -עייפות סחרחורת בחילה ?? שמענו על כלופרלום ואתר. אבל הבינותי שאלה חומרים מאוד ישנים שכבר לא נמצאים בהישג יד. בבקשה תעזור לנו. אנחנו אובדי עצות ומאוד מפחדים. מצב הקורונה לא תורם בכלל :( אמן שתצליח לשפוך קצר אור על כל הנושא הזה. בתודה וברכת חג שמח נעמי

05/04/2020 | 08:43 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, בראשית ברצוני לציין שרוב רובם של המקרים שאנשים חשבו שלא יכול להיות מצב שפרצו לביתם והם לא חשו בכך, כלומר, "הרדימו" אותם, בהם ככל הנראה לא השתמשו בחומרי הרדמה. אכן קיימים חומרי הרדמה שניתן להשתמש בהם כדי להרדים בנאדם על ידי קירוב החומר לדרכי האוויר או התזת חומר בחלל סגור. יש לציין, מספר נקודות: 1. חומרים כאלה בדרך כלל לא נמצאים ברשות עבריינים 2. צריך לדעת להשתמש בחומרים אלה על מנת להרדים לאורך זמן ולא לגרום למוות 3. בנאדם שמורדם, ברוב במקרים (תלוי בחומר), ירגיש משהו לאחר ההתעוררות, שלא הכל כתיקונו 4. המשטרה אמורה לחקור אפשרות של שימוש בחומרים אלה בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב