המשך לתשובה ..סליחה על החפירה, זה באמת חשוב

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

18/03/2020 | 16:18 | מאת: אנונימי

שלום פרופ. בקשר לשאלה שנשאלה."האם יש דבר כזה חומר הרדמה ששמים על מטפחת ומקרבים לקנה הנשימה ? , האם זה יכול לגרום לאיבוד הכרה? " ענית - שיש חומר כזה שאכן גורם לאובדן הכרה. 1.האם יש לזה ריח חריף/ריח באופן כללי? זאת אומרת הבן אדם שמורדם ירגיש ? 2. והאם אחרי שהאדם יקום הוא ירגיש שהוא הורדם? יהיו לו תסמינים כגון : עייפות קשה/בחילות/כאבי ראש? כתבת "לא בהכרח" על 2 התשובות. שאלה: האם איבוד ההכרה יכול להיות לשעה בלבד ? ואז המורדם יקום כאילו לא קרה כלום? או שזה כבר פחות הגיוני? תודה סליחה על החפירה.

22/03/2020 | 13:52 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, נושא זה לא נבדק ונמצא יותר בתחום התיאורטי. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב