המשך לשאלה ותשובה שהיו פה.........

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

13/03/2020 | 10:05 | מאת: אנונימי

שלום. "האם יש דבר כזה חומר הרדמה ששמים על מטפחת ומקרבים לקנה הנשימה ? , האם זה יכול לגרום לאיבוד הכרה? " ענית - שיש חומר כזה שאכן גורם לאובדן הכרה. 1.האם יש לזה ריח חריף/ריח באופן כללי? זאת אומרת הבן אדם שמורדם ירגיש ? 2. והאם אחרי שהאדם יקום הוא ירגיש שהוא הורדם? יהיו לו תסמינים כגון : עייפות קשה/בחילות/כאבי ראש? בבקשה חייבת מענה על זה.

15/03/2020 | 09:08 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, לשתי השאלות, התשובה היא לא בהכרח. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

15/03/2020 | 11:31 | מאת: ...

תודה על התשובות. האם האיבוד הכרה יכול להיות לשעה בלבד, ואז האדם יקום כאילו כלום לא קרה? או שזה כבר פחות הגיוני?

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב