המשך לשאלה שנשאלה כאן......

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

11/02/2020 | 17:34 | מאת: אבי

שלום . בקשר לשאלה ולתשובה שהייתה כאן. השאלה שנשאלה.... "פעם קראתי שיש דבר כזה חומר הרדמה שמתיזים באויר. אך זה חומר שנמצא בדרכ אצל גורמים צבאיים. השאלה: במידה ואדם הורדם מחומר כזה. אחרי שהוא יקום, האם הוא ירגיש שהוא הורדם? זאת אומרת הגוף יהיה חלש, מסוחרר, הקאות, בחילות, הזעות, חנק וכו' " ושאלתי גם האם יכול להיגרם מוות. התשובה שלך- אין ניסיון רב בשימוש כזה של תרופות הרדמה. תלוי באיזה חומרים משתמשים ובאיזה ריכוז. רק רוצה לחדד את התשובה לשאלה. האם האדם ירגיש שהורדם ואכן הוא יסבול מהתסמינים הנ"ל? אני מניח שהתשובה תהיה כן, כי אחרי כל פעולה של הרדמה הגוף יגיב נכון? תודה. סליחה שאני מתעקש על תשובות זה מאוד חשוב עקב מקרה אישי שעברתי.

13/02/2020 | 14:49 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, תודה על השאלה. אני חוזר ומדגיש שאפשרות לשימוש כזה בחומרי הרדמה לא נבדקה דיה ואין תיאורים שמאפשרים להכחיש או לאשר את טענתך. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב