התעוררות לאחר הרדמה של שבוע

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

03/02/2020 | 22:58 | מאת: ישראל

אבא שלי בן 66 חולה לב הגיע לטיפול נמרץ במצב קשה עקב דלקת בתוספתן שהתנקב. בעקבות הזיהום בבטן והבעיות בלב הוא הורדם והונשם למשך שבוע, עד אשר הורידו את ההרדמה וההנשמה. אנחנ היום 5 ימים אחרי ועדיין יש קושי רב בתגובות שלו, הוא מצליח להנהן בראש, ללחוץ מידי פעם את היד ולהזיז אותה אבל לא מעבר. המשך זמן הזה זה תוצאה רגילה של שבוע הרדמה או שזה אמור להצביע על בעיה כלשהי? אציים שבעקבות הזיהופ הכבד והכליות נפגעו ונאמר שזה מכביד על תהליך ההתאוששות.

06/02/2020 | 12:42 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, קצב ההתעוררות לאחר הרדמה ממושכת תלוי בתפקוד מערכות הגוף וקודם כל, תפקוד הכבד והכליות. כמו כן, בסוג תרופות ההרדמה בהן השתמשו. יש לקוות שעקב המחלה הבסיסית לא נגרם נזק למערכת העצבים המרכזית (מוח). בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב