כאבים חזקים בבטן תחתונה צד שמאל / גב תחתון

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

25/09/2019 | 10:24 | מאת: רמי

שלום רב, בן 29, בריא בד"כ. מזה כשבוע סובל (בעיקר בלילות) מכאבים בכל החלק השמאלי התחתון - לא יודע להגיד במדויק אם מקור הכאב הוא בגב או בבטן. מלווה בתחושה כללית רעה, אבל גם במקרה זה לא יודע אם מדובר באמת בחולי או עייפות שנגרמת מבחילות הלבנים והכואבים. הלכתי לרופא שלשום והוא לא התרגש במיוחד, אמר שייתכן ומדובר בשלבקת חוגרת אבל כל עוד אין פריחה הוא לא יכול לדעת, אמר לי לעקוב שלא מתפתחת פריחה או שלפוחיות ונתן משכך כאבים. שאלתי אותו אם ייתכן כי מדובר בבעיה בכליות לפי האיזור, עשה לי כל מיני נגיעות ורבע שלא נראה לו שזה קשור לכליות (לא נתן שום הפנייה לצילום). האם להסתפק בחוות הדעת שלו ולחכות עוד כמה ימים עם הכאב או לגשת לרופא אחר לקבל חוות דעת נוספת?

25/09/2019 | 14:06 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, אני מסכים שיש צורך בהמשך מעקב על ידי רופא. אם הכאבים יימשכו ייתכן שיהיה צורך בביצוע בדיקות. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב