עזרה בפענוח סיטיי גב

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

07/09/2019 | 12:11 | מאת: מיקי

שלום, הופנתי לסיטי גב עקב כאבי גב במשך שנתיים.התוצאות סיטי גב, אשמח להסבר: סריקה טומוגרפית ממוחשבת ש"עמ של מתני/סקרלי במנח אקסיאלי עם שיחזורים סגיטאליים : הסריקה בוצעה בהגדלה ובחתכים דקים וצמודים בזוית המקבילה למרווחים הדיסקליים -הבין חוליתיים , בגבהים S1-L1 SACRUM בחלונות רקמה רכה ובחלונות עצם: סיבת הפניה : בירור כאבים . סריקת L1-L2 : סחוס הדיסקית הבין חולייתי הודגם ללא עדות לבלט אחורי או צדדי משמעותי . סריקת L2-L3 : סחוס הדיסקית הבין חולייתי הודגם ללא עדות לבלט אחורי או צדדי משמעותי. סריקת L3-L4 : סחוס הדיסקית הבין חולייתי הודגם ללא עדות לבלט אחורי או צדדי משמעותי . סריקת : L4-L5 בלט אנולרי דיפוזי של קל הדיסקית, שטוח מאחור, נושק קדמת השק התקאלי . סריקת :L5-S1 התבהרות מעוגלת עם שינויים אוסטאוסקלרוטיים בפנים הדיסטליות התחתונות הקדמיות בחוליה , L5 קרוב לוודאי על רקע שינויים ניווניים בסחוס הדיסקית, בלט אנולרי אחורי דיפוזי, יותר מרכזי גורם ללחץ על קל השק התקאלי . מפרקים סקרו-איליאקליים: שינויים ניווניים קלים עם קום פינומינה משני הצדדים תודה

שלום רב, על פי הפענוח שצירפת וללא עיון בצילומי הבדיקה, יש בלטי דיסק בגבהים L4-5 ושינויים ניווניים בגובה L5-S1 ומפרקים סקרואיליאקים. שינויים אלה יכולים להיות מקור לכאב, זאת ניתן לומר רק לאחר בדיקה גופנית בביקור אצל הרופא. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב