סוגי הרדמה סוגי הרדמה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

21/06/2019 | 11:07 | מאת: רותם

שלום רב פרופ'. אני יודעת שהשאלה שלי לא בדיוק קשורה לפרום זה, אבל אשמח מאוד שתענה לי עליה. האם קיים חומר שמרססים באוויר נגיד בחדר סגור שיכול להרדים בן אדם? ואם יש , זה יכול לגרום לו גם לאבד את ההכרה? אני יודעת שישנן 3 אופציות כאלה למשל כמו בניתוח מסיכה שמחדירה חומר דרך קנה הנשימה, דרך הוריד או סם ששמים במשקה. אני שואלת מכיון שפרצו לבת דודה שלי את הבית ומאז היא בחרדה נוראית שאנסו אותה ללא ידיעתה. אשמח שתענה לי על השאלה כדי שאוכל להרגיע אותה קצת. תודה ושבת שלום!

27/06/2019 | 14:03 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, הסוגיה אינה במסגרת הפורום לכן לא ניתן לתת עליה תשובה פרטנית. באופן כללי, ניתן לציין שקיימים חומרי הרדמה אותם מתיזים לתוך אוויר החדר אך לא ידוע לי על שימוש בחומרים אלה למטרות פליליות. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

27/06/2019 | 18:42 | מאת: רותם

תודה רבה רבה על תשובתך פרופ. ומשהו קטן אחרון. אז בשביל מה חומרי הרדמה שמרססים בחלל החדר מיועדים? ואותם חומרים יכולים לגרום לאיבוד הכרה?

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב