התעוררות מהרדמה לאחר קריסת מערכות

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

06/03/2019 | 19:09 | מאת: ליאורה

אבי בן 59 מונשם ומורדם לאחר קריסת מערכות לאחר מוות קליני הכבד חזר לתפקוד ומצב הריאות השתפר הכליות לא מתפקדות והתחילו לעשות דיאליזה כפעמיים ניסו להוריד לו את ההרדמה ועלה לו הלחץ דם והתחיל להאיץ לו הדופק והרדימו אותו שוב האם זה משהו שכיח? ומה יכול לגרום לו להתעורר מהרדמה בצורה תקינה? תודה רבה!

07/03/2019 | 18:45 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, התופעה ידועה היטב. במצבים כאלה מנסים לגמול מחומרי הרדמה או לשנות את חומרי ההרגעה. במצב של אי ספיקת כליות, השפעת חומרי ההרדמה מוארכת בדרך כלל. גם תפקוד מערכות גוף אחרות קובע אופן הגמילה וההתעוררות. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב