טישטוש עם החומר propofol ללא רופא מרדים

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

12/11/2018 | 01:19 | מאת: חנה

עלי לעשות קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה. (קולונוסקופיה בפעם הרביעית עקב סיפור משפחתי). בפעם השלישית,(לפני 6 שנים), עקב תגובה לא טובה לחומר הטשטוש הרגיל ,השתמש הרופא ב propofol ללא נוכחות רופא מרדים. עבר בשלום. קראתי שהיה בזה סיכון. שאלותי: א- האם עלי לדרוש הפעם ביצוע עם רופא מרדים ? ב-האם ניתן לעשות את שתי הבדיקות ביחד באותה הרדמה? תודה

14/11/2018 | 15:13 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, בהחלט ניתן לעשות את שתי הבדיקות יחד, אני ממליץ תוך טיפול על ידי רופא מרדים. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב