הרדמה מלאה בגסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

31/08/2018 | 12:08 | מאת: יעל

שלום, אני בת 36, עם אסתמה קלה וסוכרת קלה(גלוקומין 1 ביום), ובקע סקעפתי ורפלוקס חמור כבר מגיל 20(מטופלת קבוע עם נקסיום במינון מירבי). עליי לעבור גסטרוסקופיה על מנת לבדוק שהוושט לא הפך לבארט ולא סרטני. האם במקרה שלי עדיף לעשות את הבדיקה עם הרדמה מלאה? הרפלוקס אצלי הוא ממש רוב הזמן גם כשלא אכלתי כמה שעות טובות... מצד אחד אני חוששת ממה שקראתי על סיבוכי שאיפת תוכן הקיבה בהרדמה מלאה, ומצד שני העניין של האסתמה בטשטוש תודה מראש

06/09/2018 | 11:54 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, ההחלטה היא של הרופא שמבצע את הפעולה לאור הנתונים שעומדים לרשותו. אני מסכים שיש לשקול ביצוע הפעולה תוך טיפול הרדמתי. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב