שאלה...................

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

30/08/2018 | 09:27 | מאת: איריס

עומדת לעבור היסטרוקופיה אבחנתית ולפי הבנתי ניתן לעשות הרדמה מקומית או אזורית , ספינלית או אפידורלית ושאלתי היא האם להיסטרוקופיה אבחנתית ניתן לעשות זריקה למפשעה ולא זריקה לגב ואם כן מה הסיכונים שבזריקת הרדמה למפשעה ?

30/08/2018 | 13:29 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, היסטרוסקופיה אבחנתית היא פעולה קצרה בדרך כלל ומתבצעת בהרדמה כללית קצרה. כשיש התוויות נגד משמעותיות להרדמה כללית, ניתן לבצע בהרדמה ספינאלית (זריקה בגב). זריקה במפשעות, כמו שהגדרת, לא מספיקה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב