שאלות נוספות לגבי ההרדמה לחולה עם רקע מורכב

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

03/06/2018 | 21:11 | מאת: נחמן

שלום רב!תודה רבה לדוקטור על תשובותיו המפורטות. רציתי לדעת מדוע הכירורגים כולם טוענים שההרדמה המקומית לא בא החשבון אלא אך ורק אפידוראלי? לפי טענתם מדובר בכאבים חזקים... שמענו מהורינו שבחו"ל בשנות 50-60 של המאה ה-20 השתמשו בהרדמה מקומית לניתוחי בקע ותוספתן ולא שמענו שהחולים עברו כאבי תופת...האם רופא מרדים מיומן שעובד בבית חולים גדול בארץ יכול במידה ויש צורך להרדים בהרדמה המקומית שהחולה לא ירגיש כאבי תופת?האם חולה יכול לבקש את זה? תודה רבה.

06/06/2018 | 08:41 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, הרדמה מקומית מתבצעת על ידי מנתח ולא על ידי רופא מרדים. הצלחת ההרדמה המקומית תלויה בניסיון של המנתח בביצוע ההרדמה המקומית ובטכניקה הניתוחית. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב