הרדמה מקומית בניתוח טבעת

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

25/05/2018 | 10:27 | מאת: רמי

אם אני מבין נכון, אז בניתוח טבעת לא מבוצעים שום חתכים בגוף מלבד הפתחים הלפרוסקופיים. אם כך, מדוע בעצם לא ניתן לבצע את הניתוח בהרדמה מקומית בלבד סביב הפתחים?

27/05/2018 | 12:19 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, אכן חתכים קטנים בבטן להכנסת ציוד לפרוסקופי הם מקור הכאב, אך רוב הכאב נובע מהצורך לנפח את הבטן כדי לבצע ניתוח וזאת לא ניתן לסבול בלי הרדמה. בנוסף, בניתוח משחררים את הקיבה ומושכים אותה, וזה כואב. עצבוב הקיבה בא מאזורים גבוהים יותר בעמוד השדרה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב