כאבים בעת מנח מסוים של היד

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

14/03/2018 | 13:14 | מאת: יניב

שלום רב ד"ר. מזה שנים, במנחים מסוימים של הידיים שלי - אני מרגיש כאבים שגוברים כפונקציה של כמה זמן הפעולה מתארכת. אני מרגיש שאלו כאבים "מובנים" שלא נובעים ממחלה כלשהי, אולם אני פונה אליך כעת כדי לשמוע דעתך על התיאורים הבאים; להלן 2 דוגמאות מובהקות: * החזקה של הטלפון הנייד בעת שכיבה על הגב, כאשר היד בצורת רי"ש (מין זוויות 90 מעלות) ו"תלויה באוויר" - תוך זמן קצר מתפתח כאב חד מאוד שיוצר מצוקה נפשית, באזור הזרוע בואכה שריר הזרוע הדו-ראשי, שעובר רק בהרפיית היד למנח טבעי. * בעת החלפת נורה כאשר שתי הידיים בצורה אנכית - כאב דומה מאוד, עובר רק בהרפיית היד למנח טבעי. אשמח לשמוע - ממה לדעתך זה נובע? מה ניתן לעשות? מה אתה ממליץ לעשות כרגע? ודעתך באופן כללי. תודה רבה לך. יניב

15/03/2018 | 13:54 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, התיאור שלך מתאים לתסמונת ידועה הנגרמת על ידי לחץ על מקלעת עצבים בזרוע מול העצמות. ניתן להתקדם בבירור כדי לאבחן זאת. אני ממליץ לפנות לרופא המשפחה כדי להיבדק ולקבל הפנייה לבדיקות נוספות. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב