שיהוקים ממושכים לאחר קבלת קורטיזון

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

18/07/2017 | 06:46 | מאת: איתן

שלום, בשני מקרים בעבר קיבלתי קורטיזון שלאחריו שיהקתי כל כמה שניות במשך כיומיים/שלשה. פעם אחת לאחר קבלת זריקת קורטיזון במרפק היד, ולאחרונה לאחר קבלת קורטיזון כחלק מתרופות וחומרים שקיבלתי בזמן ניתוח אנדיוסקופיה בברך. אני אמור לעבור בחודש הבא ניתוח לפרוסקופיה לתיקון בקע בסרעפת ורפלוקס. אני כמובן מאד חושש מהשיהוקים שיהיו לי כנראה שוב לאחר הניתוח כתוצאה מקבלת קורטיזון בזמן הניתוח. החשש שלי שהשיהוקים עלולים אולי להזיק לסרעפת לאחר הניתוח שעוסק בסרעפת. האם יש איזו שהיא תרופה שאוכל לקחת לפני הניתוח (כמו נגד אלרגיה אולי) ושתמנע את תופעת השיהוקים לאחר קבלת הקורטיזון בזמן הניתוח? קראתי באינטרנט וראיתי שתופעת השיהוקים לאחר קבלת קורטיזון אמנם אינה נפוצה אבל ישהרבה מקרים של אנשים נוספים שחוו את התופעה הזאת. תודה, איתן

23/07/2017 | 15:43 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, קורטיזון אינה תרופה רגילה לשימוש במהלך ניתוח בקע סרעפתי, אלא בחולים המטופלים בסטרואידים באופן קבוע. אני ממליץ לדווח לרופא המרדים על התופעה שנצפית אצלך ולהימנע ככל הניתן מטיפול בקורטיזון. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

06/10/2021 | 01:14 | מאת: דוד

קרה גם לי.. שיהוקים בלתי פוסקים אחרי זריקת קורטיזון ( טניס אלבו) ברשת ניתן למצוא עדויות נוספות!!!

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב