אפידורל בלידה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

22/12/2003 | 19:56 | מאת: דליה

לרופא שלום אני עומדת ללדת, וחוששת מאוד מאפידורל במיוחד לאחר המקרה האחרון, וכן מאחר ואני סובלת מבעיות גב. אילו אופציות נוספות קיימות עבורי? וכיצד יודעים באילו בעיות גב מותר לקבל אפידורל? קראתי שיש חומר בשם רמיפנטניל שנמצא בשימוש בחלק מחדרי הלידה בארץ, האם קיימים לו גם סיכונים או שהוא פחות מסוכן מהאפידורל. עליי לציין שאני סובלת גם מתת פעילות בלוטת התריס, וכן מדופק לב מהיר. אודה מאוד לתשובתך המפורטת.

23/12/2003 | 10:39 | מאת: ד"ר ליביו פרידמן

דליה שלום, תודה על שאלתך. כאבי גב אינם מהווים התווית נגד לביצוע אפידורל. ( האמת היא שבמרפאות כאב מבצעים אפידורל כטיפול בכאבי גב). האלטרנטיבה לשימוש בהרדמה איזורית לשיכוך כאבי הלידה היא מתן אופיואידים (מופרין, פטידין) לשריר או לווריד ע"י המיילדת . כמובן שהיעילות פחותה. בנוסף, לא ניתן להשתמש בשיטה זו בסמוך ללידה ( שעתיים טרם לידת התינוק). אופיציה נוספת היא שימוש ב PCA (שיטת שיכוך כאבים בבקרה עצמית של היולדת) תוך שימוש בפנטניל או ברמיפנטניל. הסיכון העיקרי בשיטה זו הוא דיכוי הנשימה של היולדת ונמנום. חיסרון נוסף - נסיון מועט יחסית לשימוש בתרופות אחרות. אני מניח שתת-פעילות בלוטת התריס שלך מטופלת . מצב זה זה אינו מהווה התווית נגד בכל שיטות שיכוך הכאב שהוזכרו לעיל. בנוגע לדופק המהיר עליו את מדווחת בשאלתך, אני ממליץ לבצע בירור לגבי הסיבה.

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב