שאלה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

06/09/2004 | 13:22 | מאת: אלמוני

שלום האם אכילת שומנים בלתי רווים וחד רווים כמו שומשום או שמן זית או אגוזי מלך יכולים לגרום לשומנים בדם או ההפך

08/09/2004 | 10:35 | מאת:

שלום רב, באופן כללי, מזונות העשירים בשומן רווי וכולסטרול ( בשרים שמנים, גבינות שמנות, מרגרינה ועוד) מקושרים עם עליית רמות הכולסטרול בדם. ידוע שצריכה מועטה של שומנים חד בלתי רוויים כדוג' שמן זית ( עד 15% מסך הקלוריות) עשוייה להשפיע על עליית רמות HDL ( "הכולסטרול הטוב"). לרשותך עומד פורום העוסק בבעיות כולסטרול באתר זה. בברכה, רונית ענבר