שאלה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין
שלום האם אכילת שומנים בלתי רווים וחד רווים כמו שומשום או שמן זית או אגוזי מלך יכולים לגרום לשומנים בדם או ההפך
שלום רב, באופן כללי, מזונות העשירים בשומן רווי וכולסטרול ( בשרים שמנים, גבינות שמנות, מרגרינה ועוד) מקושרים עם עליית רמות הכולסטרול בדם. ידוע שצריכה מועטה של שומנים חד בלתי רוויים כדוג' שמן זית ( עד 15% מסך הקלוריות) עשוייה להשפיע על עליית רמות HDL ( "הכולסטרול הטוב"). לרשותך עומד פורום העוסק בבעיות כולסטרול באתר זה. בברכה, רונית ענבר