מחלת קרון וויטמינים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

28/08/2004 | 18:27 | מאת: גולדה

שלום! אני סובלת זה זמן רב ממחלת קרון גיל 70 שאלתי האם מותר לי לקחת את התוספים הבאים : ויטמין C , ויטמין E , Q10, ותמצית גרעיני ענבים. בתודה מראש גולדה

30/08/2004 | 18:26 | מאת:

גולדה שלום, במחלת קרון ישנם חסרים תזונתיים שכיחים כגון: ויטמין B12 , ברזל, סידן ועוד. על מנת להעריך חסרים תזונתיים פוטנציאלים יש להתחשב באופי המחלה כעת, טיפול תרופתי, בדיקות דם עדכניות וכמובן בהרגלי האכילה. כדאי לפנות לטיפול דיאטני ולקבל המלצות לתוספי המזון המתאימים ביותר. בברכה, רונית ענבר