low b12

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

22/08/2004 | 17:52 | מאת: cherus

שלום רב, אני בת25 ובעלי בן 30 בזמן האחרון הרגשנו שנינו חולשה ותשישות. יש לציין כי אנו ישנים המון ומתקשים לקום וכי פעולות רבות מעייפות אותנו. בבדיקות דם שעשינו התברר כי לשנינו חסר B12. חשוב לציין כי התזונה שלנו מאוזנת וכי אנחנו אוכלים הרבה בשר אילו גורמים יכולים להיות לכך ששנינו עם אותה תופעה? נשמח לתשובה מהירה תודה

23/08/2004 | 10:41 | מאת: אורנה עצמון(במקום רו

שלום רב, היום יש מקרים רבים של אנשים צעירים שאוכלים בשר ובכל זאת מאובחן אצלם חוסר בויטמין B12. התופעה הזו לא הוסברה עדיין. ספיגת ויטמין B12 מסובכת מאד ותלויה בתפקוד איברים שונים במערכת העיכול. הויטמין נספג במקום מאד ספציפי לאורך המעי. בכל מקרה, ניתן לתקן את החוסר ברוב המקרים ע"י לקיחת הויטמין בכדור תת לשוני. הספיגה של הויטמין בצורה זו היא ישירות לדם. התיעצו עם הרופא המטפל האם כדורים אלו מתאימים לכם (הטיפול הנוסף הוא ע"י זריקות - גם שיטה זו עוקפת את מע' העיכול). בברכה, אורנה עצמון

24/08/2004 | 12:28 | מאת: cherus

אורנה, שלום השאלה שלי לגבי ה-b12 היתה האם חשנה איזו שהיא מחלה שגורמת לירידה בויטמין משום שמוזר לי כי שנינו מותשים כ"כ, ישנים יותר מכרגיל ועם מחסור בויטמין