לרונית ענבר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

22/08/2004 | 14:13 | מאת: ערן

שלום רב. אני בחור בריא בן 32, ע"פי ידע כללי קניתי ויטמין c1000מ"ג,אשר אותו אני נוטל כל יום. {נ.ב אני אדם מעשן} האם הכמות הנ"ל נכונה ומומלצת? ותוספי מזון נוספים כגון כדורי אומגה3{1000מ"ג-2 כדורים ביום} האם זה רצויי? תודה.

22/08/2004 | 17:56 | מאת: אורנה עצמון(במקום רו

ערן שלום, הכמות המומלצת ליום של ויטמין C לגברים בגילך היא 90 מ"ג ליום. אי לכך, כמות של 1000 מ"ג היא גבוהה הרבה יותר מהדרוש וזאת מבלי לקחת בחשבון את העובדה כי הנך מקבל את הויטמין מהמזון (בהנחה כי אתה אוכל פירות וירקות). ויטמין C הוא מסיס מים ועודפים שלו אמורים להיות מופרשים בשתן אך יש מחקרים שהראו כי עודף ויטמין C גרם לבעיות שונות. כדי לא לזרוק את כספך, קח כדור אחד כל יומיים או שלושה ואח"כ קנה כדורים במינונים מופחתים אם תחליט להמשיך לקחת ויטמין C. אומגה 3 נחקרו בכיוונים שונים ונמצאו מועילים למגוון תסמונות. המינון שאתה לוקח מתאים למינוני המחקרים. עדיין אין המלצה רשמית למינוני חומצות שומן אלו. בברכה, אורנה עצמון