לפני ניתוח

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

21/08/2004 | 18:33 | מאת: שולה

שלום עלי לעבור ניתוח לב. הייתי מעוניינת לחזק עצמי לפני הניתוח. איזה ויטמינים תוספות או מזון כדאי לקחת. תודה.

22/08/2004 | 17:46 | מאת: אורנה עצמון(במקום רו

שולה שלום, לפני ניתוח כדאי לבדוק שהמצב התזונתי תקין. עושים זאת ע"י בדיקה של המשקל (לוודא שאינך בתת משקל), בדיקת רמת חלבונים בדם וספירת דם. את הבדיקה הטובה ביותר יכולים לבצע רופא או דיאטנית שמכירים אותך. אם מצבך התזונתי תקין, אין תוסף מסוים שעליך לקחת. אם מצבך התזונתי ירוד, מומלץ לאכול יותר קלוריות וחלבון ולעיתים לקחת תוסף מאוזן של ויטמינים ומינרלים. מהי התוספת הדרושה לך יכולה לומר לך דיאטנית שרואה אותך ואת הבדיקות ורצוי אף שתהיה בקשר עם הרופא המטפל בך. בברכה, אורנה עצמון