לרונית - סידן וספיגתו

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

19/08/2004 | 15:01 | מאת: גולשת

שלום רונית, הפניתי שאלה לד"ר ורדה אשד, ולפי בקשתה אני מעבירה את השאלה אלייך - http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/792/xPG/6/xFT/2874/xFP/2874 תודה לך, גולשת

21/08/2004 | 13:11 | מאת: אורנה עצמון(במקום רו

לגולשת שלום, ההסבר שקבלת אינו מדויק ומערבב מספר עובדות. אמנם כאשר כמות השומן במזון גבוהה, ריקון הקיבה איטי יותר אך אין זה קשור לענין הסידן והלקטוז גם הוא לא קשור לסידן. סידן יספג בצורה טובה כאשר החומציות בקיבה גבוהה. זאת ניתן לקבל ע"י אכילת חלבון (המצוי בחלב גם אם הוא עשיר בשומן וגם אם הוא דל בשומן). מצד שני, כמויות חלבון גבוהות מדי בדיאטה, יגרמו להפרשה מוגברת של סידן בשתן. ויטמין D (המסיס בשומן) משפר את ספיגת הסידן וכניסתו לעצם ויתכן כי מכאן נובעת הטענה כי חלב דל שומן מפריע לספיגת הסידן. היום, מוספים לרוב סוגי החלב דל השומן ויטמינים A ו - D כך שלא אמורה להיות בעיה. בכל מקרה, עדיין הסידן במוצרי החלב הוא הזמין ביותר במעי. כדאי לצרוך מזונות המכילים סידן במסגרת ארוחה מלאה, בברכה, אורנה עצמון

22/08/2004 | 23:50 | מאת: סיגלית

יש היסטוריה של סרטן במישפחתי ובעלי סובל מאנמיה והוא גם כרות טחול, השאלה שלי - האם שנינו צריכים לקחת? - גם ילדינו? - איפה רוכשים?

25/08/2004 | 11:42 | מאת: יעלי

הי חמודה. רציתי לכתוב לך שיש סידן חדש כבר בתוסםת ויטמין D קלציצ' -D3 פורטה. נספג טוב ומוסיף גם ויטנין די. אני משתמשת בו. כדאי לך אולי להעלות את הנושא בפני הרופא המטפל שלך. בהצלחה.