שאלה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

18/08/2004 | 09:11 | מאת: נועה

שלו רב אני בת 30 בריאה לא צורכת ירקות ופירות (כמעט) והחלטתי לקחת ויטאמינים: סנצ'ורי זהב של דרך חיים - כללית-ברור לי שזה לגיל 50 ומעלה אולם מכיוון שתזונתי "ממש" לקויה-הנחתי שזה בסדר. יש לי שאלה 1. כתוב על הקופסא שיש תוספת לוטאין - 250 מק"ג - מהו לוטאין ? ומה תפקידו? תודה, נועה

18/08/2004 | 23:11 | מאת: אורנה עצמון(במקום רו

נועה שלום, לוטאין הינו אנטי-אוקסידנט שנמצא יעיל במניעת נזקים לעיניים הקורים עם הגיל כמו התנוונות המאקולה וקטרקט. חומר זה אינו נוצר בגוף והוא נמצא בירקות עליים ירוקים, ברוקולי, תירס. אין מינון מומלץ לצריכה יומית. לגבי הויטמינים שאת לוקחת: ויטמינים לגיל 50+ אינם "וימינים מחוזקים". המינונים מתאימים לאנשים בגילאים אלו. קחי ויטמינים המתאימים לגילך. בברכה, אורנה עצמון