תוספי השמנה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

13/08/2004 | 01:04 | מאת: בני

שלום, אימי בת 73 סובלת ממחלת פרקינסון וצריכה לעבור ניתוח בעקבות צניחת רקטום.משקלה הנוכחי הוא 35 ק"ג לאחר שירדה במשקל בגלל התופעה.היא מקבלת ויטמינים. בשביל הניתוח רצינו שהיא תעלה קצת במשקל. האם תוסף השמנה כגון אינשור יכול להזיק כשלוקחים גם ויטמינים?האם הוא פיתרון יעיל לעלייה מהירה במשקל?(היא לא רוצה לאכול) תודה

18/08/2004 | 22:02 | מאת: אורנה עצמון (במקום ר

בני שלום, אנשור או כל פורמולה אחרת אינו מושפע מלקיחת ויטמינים. הפורמולות הללו מהוות תחליפי מזון לכל דבר ומכילות את כל אבות המזון כולל ויטמינים ומינרלים. אם זאת אין הבטחה לעליה מהירה במשקל כי כמו באוכל רגיל, כדי לעלות במשקל יש לצרוך יותר קלוריות לעומת הכמות הנצרכת. כדאי לכם לפנות לדיאטנית על מנת שתחשב את הצרכים האנרגטיים של אמך ולפי זה תתאים לה את כמות המזון (רגיל+פורמולה) הדרושה לה כדי לעלות במשקל. בברכה, אורנה עצמון