תוספת ויטמין A

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

12/08/2004 | 09:46 | מאת: אורית

שלום, רופאת עור רשמה לי לקחת פעמיים ביום וויטמין A נגד כתמים בעור. ההנחיה היתה לקחת את הכדור אחרי שאני אוכלת משהו שומני (לספיגה מירבית), השאלה שלי היא - מוצר עם כמה אחוזי שומן יחשב למספיק טוב בשביל הספיגה של הוויטמין? האם אם אני אוכלת משהו עם 5 אחוזי שומן זה מספיק טוב או שעדיף לי לקחת משהו כמו - שמן זית/חמאה? תודה.

18/08/2004 | 21:50 | מאת: אורנה עצמון (במקום ר

אורית שלום, את יכולה לאכול משהו עם 5% שומן כי חשובה נוכחות השומן שמפעילה את מנגנוני הספיגה. שימי לב שצריכה להיות כמות מספקת. מריחה דקה על לחם אינה מספיקה. בברכה, אורנה עצמון