דלקת בגרון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

10/08/2004 | 18:20 | מאת: אתי

שלום. חליתי בדלקת גרון וקיבלתי 2000 מ"ג של ראפאפן ליום למשך שבוע. אני נמצאת באמצע הטיפול ומרגישה מאד חלשה ומסוחררת וחסרת אנרגיה. האם המינון גבוה מידי? האם תזונה מתאימה יכולה להקל עלי מחולשה? תודה.

10/08/2004 | 22:57 | מאת: מריוס ויטנר-תזונאי

אתי שלום, יכול להיות שהתרופה שקיבלת לא היתה מתאימה לסוג הדלקת. גם לי זה קרה ! כמו כן, אם מערכת החיסון שלך היתה חלשה, האנטיביוטיקה החלישה אותה עוד יותר. כרגע עליך לקחת תוסף תזונה שמכיל חיידקי אצידופילוס. אלה נמצאים גם ביוגורט טבעי או באקטימל. ע"מ לחזק את המערכת החיסונית, עליך להתחיל תוכנית של תזונה מתקנת ותוספי מזון ייחודיים בהדרכת איש מקצוע. אשמח לעזור.

11/08/2004 | 21:38 | מאת:

אתי שלום, כדאי לשלב במקביל לטיפול האנטיביוטי תוסף של אצידופולוס המעשיר את הפלורה הטיבעית של המעיים ולהקפיד על תזונה מאוזנת ומגוונת. לגבי מינוני התרופה ותופעות הלואי יש להתייעץ עם הרופא המטפל. בברכה, רונית ענבר