באיזה מאכלים יש ברזל/ b12

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

09/08/2004 | 11:30 | מאת: יפעת

הייתי מעוניינת לדעת באילו מאכלים יש את הויטמין B-12 וברזל? תודה מראש יפעת

09/08/2004 | 18:50 | מאת: עידית סער, נטורופתית

יפעת שלום, B12 וברזל נמצאים בעיקר בבשר אדום (בקר) וגם בכבש. ניתן גם לקבלם מתוסף של חברה משובחת להשלמות תזונתיות, שאת מוצריה לא מוצאים בכל חנות טבע. לפרטים את מוזמנת לפנות אלי באי- מייל שלי. ערב טוב, עידית

10/08/2004 | 22:20 | מאת:

יפעת שלום, מקורות תזונתיים לויטמין B12 הינם: בשרים, עופות, דגים ובכמות פחותה יותר גם ביצים ומוצרי חלב. מקורות תזונתיים לברזל הינם מן החי: בשרים, עופות ודגים ומן הצומח: מאכלי סויה, קטניות, אגוזים ועוד. במקורות צמחיים לברזל יש כמות נמוכה יותר של ברזל וזמינותו פחותה, על מנת לשפר את ספיגתו של הברזל ניתן לשלב מזונות עשירים בויטמין C ( פלפל, פרי הדר ועוד). בברכה, רונית ענבר