נשירת שיער, חרדות, ויטמינים ותזונה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

03/08/2004 | 22:19 | מאת: ריבה

אשמח לקבל המלצה מה לאכול ואיזה ויטמינים להוסיף כדי להפסיק את נשירת השיער. אני חושבת שנשירת השיער שלי נובעת מעצבנות וחרדות. אני לוקחת הכל מאוד קשה, ואם משהו מטריד אותי, אפילו דבר הכי קטן, אני מתעוררת בלילה. פעם אף היתה לי קרחת קטנה כשעברתי תקופה ארוכה של מתח. למעשה אם אטפל בדאגנות והחרדה, תפסיק הנשירה כנראה. אז מה כדאי לאכול או להוסיף לתזונה? אני בת 54 ובריאה, רק מתוחה והכל מציק לי. אם משהו לא מסתדר לי בחיים אני לא ישנה בלילה. ואם חבל הכביסה של השכנה חורק, אני מסתובבת בבית עצבנית. וכן הלאה...

05/08/2004 | 22:25 | מאת:

ריבה שלום, משאלתך לא נראה שהבעיה היא תזונתית. באופן כללי, במצבים של נשירת שיער כדאי להתייעץ עם רופא עור ולעקוב רמות אבץ, ברזל, ויטמין B12 ותפקודי בלוטת התריס. בברכה, רונית ענבר