מה ניתן לאכל במקום בשר ?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

02/08/2004 | 22:20 | מאת: שושנה

יש לי בת בת 7 שאינה אוכלת עוף וגם לא דגים רק מוצרי חלב ביצים וקצת פירות וירקות . האם מצב זה עלול לגרום נזק ומחסור בויטמינים/./

05/08/2004 | 13:45 | מאת:

שושנה שלום, בשרים, עופות ודגים הינם מקורות תזונתיים חשובים לחלבון ועיקריים לברזל וויטמין B12. יש לעקוב אחר בדיקות הדם ולוודא שאין חסר של ברזל וויטמין B12. בברכה, רונית ענבר

09/08/2004 | 20:09 | מאת: עידית סער-נטורופתית

שושנה שלום, העיקר שהילדה תאכל הרבה ירקות - רצוי אורגניים, שמוצרי החלב שיהיו ללא סוכר ורצוי מחלב עיזים, הביצים שיהיו אורגניות וכך גם מוצרי החלב. גם אני כילדה, לא רציתי לאכול בשר מכל סוג שהוא והיום אני בריאה והכל תקין. גם לחם, אם אוכלת, שיהיה מלא. כדאי להכיר לה את השקדים ואת מגוון האגוזים שיש. הרבה ירקות, דגנים מלאים (אורז/ בורגול / קינואה) וחלבון מהצומח (קטניות , טופו). גם שיטת הבישול חשובה, כדי שמרכיבי המזון החיוניים, לא יאבדו בעת הבישול. גם בזה יש לי מה להציע. ערב טוב, עידית