טיפול בחוסר ויטמינים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

02/08/2004 | 13:36 | מאת: נעמה

שלום רב לאחרונה שמתי לב לתופעות אצלי שאופייניות לחוסר ויטמינים. אני בטוחה שהסיבה היא תזונה לקויה כי בחודשים האחרונים שיניתי את הרגלי התזונה לרעה. עכשיו אני מאוד משתדלת לאכול יותר בריא, שאלתי היא האם תזונה טובה יותר תעלים את התופעות (שלא היו בעבר) או שיש צורך גם לצרוך תוספי מזון? והאם התופעות יעלמו מייד או שמדובר בתהליך איטי של שבועות/חודשים? מדובר על נשירת שיער ויובש בעור תודה רבה

05/08/2004 | 13:37 | מאת:

נעמה שלום, לא בהכרח שהתופעות שאת מתארת נובעות מחסרים תזונתיים, מומלץ להתייעץ עם רופא עור. באופן כללי, יש לחזור ולהקפיד על תזונה מאוזנת ומגוונת המכילה רכיבים מכל קבוצות המזון כגון: בשר ומוצריו, לחם ודגנים, ירקות ופירות, מוצרי חלב, שמנים בלתי רוויים ועוד.. ולהרבות בשתיה. כדאי לערוך בדיקות דם לאבץ, ברזל , ויטמין B12 ותפקודי בלוטת התריס. בברכה, רונית ענבר