שאלה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

27/07/2004 | 09:59 | מאת: יוגו

האם יש קשר סינרגטי (מחזק) בין קומפלקס B (טריבמין, טריקרדיה) לבין נטילת אנטיביוטיקה כגון: דוקסילין טטרקלצינים), מוקסיפן , רפאפן וכד? אילו ויטמינים יולים להיות סינרגטיים ואילו מפריעים? אינטרקציות בין הויטמינים השונים כגון: B+C ואנטיביוטיקה או שילוב של C+E ופרביוטיקה ואנטיביוטיקה? אודה על תשובתך ואם יש לך מקורות קריאה - סימוכין בעיקר באתרים ואפשר גם באנגלית.

01/08/2004 | 14:24 | מאת:

שלום רב, לא ידוע לי על קשר סינרגיסטי בין אנטיביוטיקה לבין ויטמינים B ו C. במצבים מסויימים טיפול אנטיביוטי עלול לפגוע נבספיגת ויטמינים. עם טיפול ממושך באנטיביוטיקה מומלץ לשלב תוסף של אצידופולוס. בברכה, רונית ענבר