ויטמין בי12

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

23/07/2004 | 23:02 | מאת: mark

אם יש לי רמות בי 12 של 300 ויותר האם עדיין יתכן שיש חוסר? האם כדורי בי 12 bevitex במציצה שיש בקופת חולים יעילים כמו אלה של סולגר והאם כדורי מציצה הם יעילים כמו זריקות? כמה זמן צריך לקחת במצב של חסר בי 12 ועייפות עד שמופיע שיפור בהרגשה? אודה על תשובתך

25/07/2004 | 23:18 | מאת:

שלום רב, רמות אלו בדר"כ אינן משקפות חוסר. תוספי ה B12 היעילים ביותר הם למציצה תת לשונית ( ישנם מוצרים של חברות שונות), מקובל ליטול אותם במצבים של חסר למשך 2-3 חודשים ולחזור על בדיקות הדם. טיפול בזריקות מקובל בדר"כ ברמות נמוכות מאד של ויטמין B12 או במצבים של תתספיגה של הויטמין בברכה, רונית ענבר