B12 וחומצה פולית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

05/01/2004 | 12:25 | מאת: Sleeping Buety

התגלה אצלי B12 וחומצה פולית קצת נמוך. איך זה משפיע על הגוף ? האם זה עלול לגרום לעייפות ? איזה מזון עשיר בויטמינים הנ"ל ? עד כמה נטילת הויטמינים עוזר ת ?

05/01/2004 | 23:28 | מאת:

שלום רב, חסר בחומצה פולית קשור לעיתים לחסר בויטמין B12 חסר של ויטמין B12 ו / או חומצה פולית עלול להתבטא באנמיה שעשויה לגרום גם לעייפות. מקורות ל B12 מהחי בלבד כגון: בשרים, עופות, דגים, ביצים ועוד. מקורות לחומצה פולית במזון: דגנים המועשרים בחומצה פולית, ירקות עליים, קטניות, אגוזים, כבד ועוד. בנוסף לשינויים התזונתיים, נטילת תוסף בדר"כ יעילה, כעבור תקופה יש לערוך בדיקות חוזרות ולוודא שרמות B12 וחומצה פולית בעליה. מבחינת B12 ספיגתו של תוסף למציצה תת לשונית יעילה יותר. רונית ענבר