ויטמין 6B

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

19/07/2004 | 13:48 | מאת: מירב

שלום לצוות בעייתי: פעמיים בחודש מופיעים אצלי פצעים בעור הפנים יחד עם תופעה של גל חום בכל הפנים וכאב באזור העיניים (ייתכן שמדובר בסבוריאה לפי הבחנת רופא העור וייתכן שמדובר בשינויים הורמונליים בגיל 30 , לפי הבחנת גניקולוג ). קיבלתי מס פעמים ויטמין 6B וזה עזר למשך כחודש. הכל חזר . השאלה : האם יש תחליף לויטמין זה ובאילו מוצרי מזון הוא קיים ? תודה

19/07/2004 | 23:02 | מאת:

מירב שלום, יש להתייעץ עם רופא עור לגבי מינוני הויטמין המומלצים לטיפול בבעיה, קרוב לודאי שלא תוכלי להגיע למינונים הרצויים בהתבסס על המזון בלבד. מקורות הויטמין מהצומח: קמח מלא ומוצריו, בוטנים, בננה, קטניות, שמרים ועוד. מהחי: איברים פנימיים, עוף, מוצרי חלב ועוד. בברכה, רונית ענבר