שאלה לרונית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

18/07/2004 | 15:17 | מאת: שרית

רונית שלום. אודה לך אם תוכלי לענות על שאלתי היא כדלקמן: אני בשבוע 9 להריון עם תאומים, בשבועיים שלשה האחרונים אני כמעט ולא מסוגלת לאכול בשר. אני משתדלת לאכול דברי חלב מגוונים, ירקות ופירות, קצת טונה כשאני יכולה, יוגורטים שונים, וכן התחלתי לאכול בוטנים, שקדים, צימוקים ופירות יבשים ששמעתי שיש בהם הרבה ברזל וחלבונים. שאלתי היא איזה כמות מהבוטנים, שקדים, פירות יבשים וכו' עלי לאכול ביום כדי לספק את תחליף הבשר? האם אני בכלל יכולה לוותר בינתיים על אכילת בשר? בתודה מראש.

19/07/2004 | 14:13 | מאת:

שרית שלום, המקורות התזונתיים לברזל הינם: בשר ומוצריו, דגים וברמה פחותה יותר גם קטניות וסויה. בכל מקרה, יש לעקוב אחר רמות ההמוגלובין והפריטין ובהתייעצות עם רופא מטפל לקחת תוספת ברזל בהתאם. בהצלחה, רונית

21/08/2004 | 16:24 | מאת: שולה

רציתי לדעת אם אכילת דגים טובה לזכרון ? ובכלל......למה אכילת דגים מועילה ? תודה שולה.