ויטמינים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

05/01/2004 | 00:19 | מאת: רון

איזה מולטיויטמין רצוי לקחת לפני הריון? האם רצוי קומפלקס B? במידה וקיימת ציסטה האם עודף ויטמין B עלול להזיק? מה המינון שיש לקחת של חומצה פולית? הציעו לי 800 מ"ג תוסף טבעי האם מומלץ?

05/01/2004 | 14:58 | מאת: מריוס ויטנר

חוץ מהחומצה הפולית, רצוי לקבל כל יתר הויטמינים מתוך התזונה. לכן צריך להקפיד על תזונה מאוזנת ומגוונת ככל האפשר. כאמצעי ביטחון, התוספות היחידות הבאות בחשבון הן אלה שמקורן בצמחי מאכל ולכן נחשבות למזון מרוכז. צריך להיזהר מלקיחת תוספות מלאכותיות, אפילו בהמלצת רופא או דיאטנית. בהצלחה.

05/01/2004 | 23:02 | מאת:

רון שלום, כהכנה לפני כניסה להריון ההמלצה היא לתוספת של חומצה פולית במינון של 400 מק"ג בשילוב עם תזונה מגוונת ומאוזנת המשלבת מרכיבים מכל קבוצות המזון. במידה וידוע מראש על מחסור ספציפי לויטמין/ מינרל מסויים יש לטפל בהתאם. אין המלצה כללית לנטילת קומפלקס B לפני כניסה להריון. בברכה, רונית ענבר