חומצה פולית לפני הריון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

09/07/2004 | 22:48 | מאת: יעל

שלום רב, אני מעונינת להיכנס להריון. רופא הנשים שלי רשם לי לקחת חומצה פולית במינון של 5 מ"ג ביום למשך 30 יום ו -PRENATAL PLUS CF למשך שלושה חודשים. שאלותי הן: 1. כשבאתי לקנות את החומצה הפולית הרוקחת אמרה לי שזאת כמות גבוהה מידי ושלפני הריון נהוג לקחת רק 400 מק"ג (כמות שאני נוטלת בכל מקרה יחד עם ויטמין B12 למציצה). 2. אני לרוב מתקשה בבליעת כדורים ולכן משתדלת לקנות תרופות בנוזל או לרסק את הכדורים לפני הבליעה. האם ידוע לך אם ויטמינים אלו מגיעים בנוזל או שניתן לרסק אותם בלי לפגוע ביעילותם? בתודה מראש, יעל.

11/07/2004 | 18:40 | מאת:

יעל שלום, אכן, כהכנה להריון בדר"כ מומלצת תוספת חומצה פולית במינון של 400 מיקרוגרם וזאת על מנת להקטין את הסיכוי להתפתחות מומים במע' העצבים. יש להתייעץ עם הרוקח לגבי האפשרות של ריסוק הכדורים. בברכה, רונית ענבר