שלום - שאלה כללית וחשובה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

08/07/2004 | 07:12 | מאת: עמעמי

אני בן 40- ויודע שאיני אוכל כראוי, לא מסודר, ובטח שלא את קשת המזון הרצויה שאלתי: האם ניתן לקחת מולטי ויטאמין ללא בדיקות דם? האם יכול להיות נזק מעודף ויטמינים? ואם לא, על איזה סוג היית ממליצה? תודה מראש

11/07/2004 | 15:04 | מאת:

שלום רב, על מנת להבטיח השלמת ויטמינים וימינרלים בכמויות הרצויות ניתן לשלב מולטיוימין מבית מרקחת המכיל 100% מהקצובה המומלצת ( מצויין על גבי האריזה את אחוז תכולת הרכיב לעומת הקצובה המומלצת). ישנם ויטמינים אשר הצטברות רמות גבוהות עלולה לגרום לרעילות בברכה, רונית ענבר