עור

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

06/07/2004 | 17:02 | מאת: אורית

שלום, אתמול גירד לי קצת ברגל וכשגירדתי לעצמי (ולא חזק) גירדתי לי עור ונורא כאב לי. כנראה שהעור שלי "חלש" ומתקלף מהר. גם שמתי לב שביידים העור שלי יבש מאוד מאוד בזמן האחרון, האם עליי להשתמש בויטמינים/קרם עם ויטמינים? תודה

08/07/2004 | 22:58 | מאת:

אורית שלום, באוםן כללי, ישנם חסרים תזונתיים המתבטאים בתסמינים שונים של העור. יש לפנות לרופא עור ולהתייעץ לגבי נטיפול המתאים. בברכה, רונית ענבר

29/07/2004 | 20:56 | מאת: שושה

שלום, לפני כשנה רופא הנשים המליץ לי להפסיק ליטול גלולות למניעת הריון (מינולט), היות והן "סייעו"(כדבריו) לפטריות ואגינליות חוזרות. בנוסף טען שהיות והנני בת 34 ואני מעשנת בכל מקרה בגיל 35 הייתי נאלצת להפסיק את הגלולות. וכך עשיתי. כחודשיים מאותו רגע החלו להופיע על הפנים שלי פצעים בעיקר באיזורי הלחיים. האמנתי כי השינויים ההורמונליים שנוצרו הביאו לידי כך והמתנתי בסבלנות. כיום, שנה אחרי, הפצעים רק הולכים ומתפשטים גם על איזור הצוואר, מאחורי האזניים, ומעל השפה העליונה. כשניגשתי לרופא עור הומלץ לי לטפל בעזרת טיפול אנטיביוטי חזק בעזרת כדורים. ציינתי בפני אותו רופא את הרגישות שלי לפטריות ואגינליות שאחת הסיבות להופעתן הן שימוש באנטיביוטיקה ועל כן הוחלט להתחיל בטיפול חיצוני במשחה בשם: "אקנה דרם ג'ל 5%". לא רק שהטיפול לא עזר, אלא שהופיעו על גבי העור כתמים אדומים. אשמח לקבל עצה/עזרה או כל דבר אחר בעניין. המון תודה שושה