ויטמין A ובטא קרוטן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

20/06/2004 | 17:37 | מאת: גדע

תודה על התשובה המהירה בענין תכשירי הויטמינים לעיניים. אני מבקש לשאול האם דין בטא קרוטן כדין ויטמין A, שידוע שכאשר הוא נלקח במינון של למעלה מ1000 יחידות, הוא עלול לגרום לשברים בעצמות של מבוגרים אוסטיאופטיים. בתודה - גדע .

23/06/2004 | 09:59 | מאת:

שלום רב, ויטמין A הינו מסיס בשומן ועלול להצטבר, בטא קרוטן מסיס במים ולכן עודפיו בדר"כ יופרשו בשתן. עבור בטא קרוטן עדיין לא נקבעה רמה של סף עליון בטוחה לשימוש. בברכה, רונית ענבר

15/07/2004 | 21:28 | מאת: עפרה צונץ

שלום, האם תתכן הרעלת ויטמין a,אן בטא קרוטן ומהם הסימנים?