אבץ

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

20/06/2004 | 14:32 | מאת: אלמוני

שלום רציתי לשאול האם זה נכון שנבט חיטה מכיל אבץ האם קמח מלא יש בו אבץ מה ערך תזונתי כמה יש בו אבץ ןהאם יש אתר שיש בו ערך תזונתי למזון אם מינרלים וויטמינים

21/06/2004 | 22:44 | מאת:

שלום רב, מקורות תזונתיים לאבץ הינם: קטניות, אגוזים, נבט חיטה, שמרים, ביצים, כבד ועוד. לגבי קמח מלא, תכולת האבץ ל 100 גר' מוצר הינה 2.9 מ"ג. ניתן למצוא ערכים תזונתיים של פירות וירקות באתר של מועצת הירקות www.yerek.co.il ובאתר המידע של משרד החקלאות האמריקאי www.nal.usda.gov/fnic בברכה, רונית ענבר