הומוציסטין

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

04/01/2004 | 12:11 | מאת: מילי

שלום לאחרונה בבדיקות דם שעשיתי היתה רמה של 34 בבדיקת ההומוציסטין(אני בת 35) הרןפא אמר לי שזה גבוה מאד ורשם לי כדור tricardia אחד ביום להורדת הרמה הנ"ל ולעשות בדיקה נוספת בעוד 3 חודשים שאלותי הם: 1. מה המשמעות של תוצאות בדיקת הומוציסטין בכלל ו 34 בפרט... 2. האם יש מזונות או מאכלים מסויימים שעלי לאכול יותר או להמנע בכלל על מנת "לעזור" לתוצאה לרדת.....ולהימנע מלקיחת כדורים כימיים. 3. האם קיים תחליף טבעי לתרופה הנ"ל אודה על תשובתך, יש בכוונתי לעשות הכל על מנת להגיע לתוצאות טובות בבדיקה הבאה. תודה לך, ויישר כח על עזרתך לי ולכל משתמשי הפורום

04/01/2004 | 23:18 | מאת: מריוס ויטנר

מילי, תצייני בבקשה מה כולל תפריטך הרגיל, ע"מ להבין אם הוא הסיבה לבעיה.

04/01/2004 | 23:24 | מאת: מריוס ויטנר

http://www.mercola.com/1998/archive/vitamins_reduce_heart_attack_risk.htm

05/01/2004 | 08:09 | מאת: מילי

בוקר טוב קראתי ב"תדהמה" את תשובתך הקצרה...וכנראה שעלית על "הבעיה" אני באמת מודעת שיש לי בעיה עם התפריט שלי אני אוכלת מעט מאד בבוקר לחמניה עם פרוסת גבינה צהובה בצהריים מעדן יוגורט דנונה בערב עוף+ירקות מבושלים או אורז או ספגטי ( מעט....מכל דבר) יש דברים שאיני אוכלת עוד מילדות כמו: ביצים,גבינות לבנות,חצילים, שתיה- קפה או תה או נס על חלב מים (לעיתים) לפעמים אומרים לי שאני חיוורת - האם יש לזה קשר ? מאד מקווה להיעזר בך לשיפור המצב ואנא תתיחס בבקשה לשאלותי בקשר להומוציסטאין שנשאלו בפנייתי הראשונה מחכה לתשובתך המפורטת בכיליון עיניים תודה רבה מראש

05/01/2004 | 14:27 | מאת:

מילי שלום, הומוציסטאין הינה חומצה אמינית. עודף הומוציסטאין הינו גורם סיכון בלתי תלוי לבעיות קרדיווסקולריות וכלי דם( רמת הומוציסטאין של 34 נחשבת לרמה גבוהה) על מנת לטפל ברמות גבוהות של הומוציסטאין בדם, יש ליטול תוסף של ויטמינים B12 , B6 וחומצה פולית ( לדוג' , Tricardia , קיימים בשוק תוספים נוספים של חברות שונות). ישנן בדיקות גנטיות היכולות לאתר את הנטיה להצטברות רמות הומוציסטאין בדם - מומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה. בברכה, רונית ענבר