אנמיה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

14/06/2004 | 13:52 | מאת: רוית

שלום, לאחרונה אובחנתי כסובלת מאנמיה והומלץ לי לקחת תוספת ברזל, B12, ונאמר לי כי ספגית הברזל משתפרת עם ויטמין C. אני מבקשת לדעת - 1) האם ועד כמה עדיף ליטול ויטמינים אלו המיוצרים באופן טבעי על פני אלו המיוצרים באופן סינטטי? 2) יש בשוק הרבה חברות המייצרות מוצרים טבעיים (סולגאר, GNC, אלטמן, NUTRELIFE' , דרך חיים) - האם יש הבדל משמעותי בין המוצרים של כל אחת? האם יש חברה מומלצת? 3) האם מומלץ ליטול גלולה אחת המכילה גם ברזל וגם B12 או עדיף לקחת 2 גלולות בנפרד? בתודה מראש על התשובות.

17/06/2004 | 14:38 | מאת:

רוית שלום, נוכחות ויטמין C משפרת את ספיגתו של הברזל לכן מומלץ לשלב בארוחה הבשרית מזונות עשירים בויטמין C ( כגון: פלפל, מיץ תפוזים, גויאבה ועוד). תוספי הברזל המומלצים ע"י קופות החולים הם במינונים ייחסית גבוהים ומיועדים לתקן מצבי אנמיה עם זאת יש להם תופעות לואי המתבטאות בין השאר בעצירויות, שלשולים, בחנויות הטבע ניתן למצוא תוספים שרובם במינון נמוך יותר הגורם להתבטאות פחותה של תופעות הלואי. ויטמין B12 יש ליטול כמציצה תת לשונית. בברכה, רונית ענבר