הריון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

11/06/2004 | 14:26 | מאת: לילך

היי אני יודעת שאסור לקחת ויטמין A בהריון אבל בהרבה מוצרים שאני אוכלת יש את הויטמין מה עושים?

11/06/2004 | 19:21 | מאת: יואל שניאור-נטורופת

היי אפשר להגיע לכמות מקסימלית של 5000 - 7000 יח"ל הן דרך המזון ו/או תוסף. הכמות הנמצאת במאכלים וגם באלו העשירים ביותר , כמובן שלא תוכלי 10 גזרים ליום.... עם בטטות ודלעת ו...... קחי הכל בפרופורציה הנכונה! בבריאות טובה!

14/06/2004 | 23:29 | מאת:

לילך שלום, ההמלצות לצריכת ויטמין A בהריון הן 700 מיקרוגרם ליום. יש לשים לב שצריכת מזונות עשירים בויטמין A ( כגון: כבד, תרד, גזר ועוד) הינה סבירה. ניתן לפנות לדיאטנית להערכת צריכת ויטמין A ולהדרכה בהתאם. בברכה, רונית ענבר