שאלה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

10/06/2004 | 12:09 | מאת: אלמוני

שלום כמה שאלות האם שומשום נחשב לשומנים חד רווים האם מותר לצרוך שמנים חד רויים כמו שמן זית ולא לצרוך שמנים רויים בכלל וויטמיו b12 0.001 מג שווה לכמה במקג בתודה

14/06/2004 | 21:42 | מאת:

שלום רב, שומשום מכיל שומנים חד בלתי רווים ורב בלתי רוויים. לכלל האוכלוסיה מומלץ לצרוך עד 30% מסך הקלוריות משומן: עד 10% מסך הקק"ל משומן רווי, 10% - 15% מסך הקק"ל משומן חד בלתי רווי. בברכה, רונית ענבר