עייפות יתר!

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

09/06/2004 | 21:50 | מאת: כנרת

שלום, אני סובלת מעייפות יתר, הרגלי האכילה שלי גרועים, אני אוכלת המון גאנק פוד וגם מעשנת, ובקושי שותה מיים, האם תוכלי להמליץ לי מעבר לשינוי בהרגלי אכילה על ויטמיניים שיעזרו לי להיות יותר ערנית ופחות עייפה תודה

10/06/2004 | 22:14 | מאת: יואל שניאור-נטורופת

היי הגישה שממנה אני בא דוגלת קודם בשינויי ולו קטן בתזונה ורק אם יש צורך לתת תוספי מזון, תעשי קודם בדיקות דם מקיפות ורק אז ניתן להתיחס לנושא התוספים. יש לברר את המניע לעייפות ואין ויטמינים שיכולים "לחסוך בשעות שינה" וגם לא רצוי להגיע למצב זה. פני למטפל רב תחומי שיוכל לתת לך פיתרונות הן מההיבט הרגשי והן מההיבט הפיזי והשילוב בניהם יהיה יעיל יותר! בבריאות טובה!

13/06/2004 | 23:50 | מאת:

כנרת שלום, תחילה כדאי להתייעץ עם רופא מטפל ולערוך בדיקות דם( ספירת דם, ויטמין B12, תפקודי בלוטת התריס ועוד ) על מנת לנסות לברר את הסיבה לעייפות. תוספי ויטמינים יעילים במצבים של חסרים ספצפיים. כדאי לאמץ הרגלי אכילה בריאים יותר. בברכה, רונית ענבר