עיפות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

06/06/2004 | 08:27 | מאת: LUCKY

הנני בת 57 בבריאות טובה. אני עושה הרבה ספורט ופעילה מאוד החל ממאד מוקדם בבקר. החל מ 18:00 אני מאוד עיפה. למעט סימוביל להורדת שומנים בדם ואספירין אינני לוקחת שום תרופה. שאלתי- האם מומלץ לקחת משהו כדי להרגיש אנרגטית יותר בשעות הערב והלילה?

07/06/2004 | 22:59 | מאת:

שלום רב, ניתן להבין משאלתך שאת פעילה מאד ובעלת סדר יום עמוס, אם בכל זאת את חשה עייפות לא סבירה - כדאי להתייעץ עם רופא מטפל ולערוך בדיקות דם לרמות המוגלובין, ויטמין B12, ח' פולית, תפקודי בלוטת התריס ועוד. בברכה, רונית ענבר

08/06/2004 | 07:12 | מאת: LUCKY

תודה על תשובתך. אך אני במעקב רפואי, עושה בדיקות תקופתיות דרך מקום העבודה. כל הבדיקות שלי תקינות. בעבר סבלתי מתת פעילות של בלוטת התריס אך כיום לפי הבדיקות הכל בסדר. יש לי משקל עודף -80 ק"ג על 172 גובה. למרות פעילות ספורטיבית של שחיה כל יום ק"מ, יוגה, פלדנקרייז, והליכות ברגל של 3-4 פעמים בשבוע כשעה וחצי, קשה לי להוריד במשקל, אני אוהבת לאכול. אודה לך אם תאמרי לי מה לקחת כדי בכל זאת להרגיש יותר אנרגטית בשעות הערב. עלי לציין שאני טיפוס של בקר- אין לי בעיה להיות פעילה החל מ 4 בבקר. בתודה מראש