נשירת שיער, ויטמנים, ושתיה מרובה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

01/06/2004 | 16:44 | מאת: סער

שלום. נשירת שיער מטופלת נובעת לעיתים מחוסר ויטמנים. האם שתיה כמות מוגזמת של מים (מספר ליטרים ביום למרות שכל היום שוהים במיזוג), יכולה להשפיע על ספיגת הויטמנים וכך להשפיע על הנשירה? כיצד בכלל נספגים הויטמינים? תודה, סער

03/06/2004 | 10:56 | מאת:

סער שלום, שתיית מים לא פוגמת בספיגת ויטמינים, לויטמינים שונים יש מנגוני ספיגה שונים. שתיה מוגזמת של מים עלולה לגרום ל "דילול המינרלים בדם" לכן כדאי להתייעץ ולהעריך את צריכת הנוזלים. בברכה, רונית ענבר