ויטמין סי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

30/05/2004 | 10:01 | מאת: חוי

רציתי לדעת למה ממליצים בארץ לקחת 500 מ"ג ויטמין סי כשלפי הRDA המנינון המומלץ הוא 60 מ"ג האם עודף בגוף לא גורם נזק האם יש ספרות מדעית תומכת למינונים הגבוהים אשמח אם תפנו אותי לספרות כזו תודה חוי

30/05/2004 | 15:22 | מאת:

חוי שלום, כיום ההמלצה לויטמין C הינה 90 מ"ג ליום.ויטמין C הינו מסיס במים ולכן בדר"כ עודפיו יוםרשו בשתן. יש הטוענים שויטמין C יכול לסייע במניעת צינון, שפעותבתקופת החורף אך אין המלצות של אירגוני הבריאות בנושא. בברכה, רונית ענבר